Showing posts with label Previous Questions. Show all posts
Showing posts with label Previous Questions. Show all posts

Previous Papers : Reasoning Questions for SBI PO Main 2015

Directions (1-5): Study the following information to answer the given questions.

There are seven teachers P, Q, R, S, T, U and V in DPS school. Each one of them teaches a different subject. There are three female and four male teachers, and out of these, there are two pairs of couples. R who teaches Computers is married to the teacher who teaches English. T and V are female teachers who teach History and Economics respectively. P teaches Reasoning and his wife does not teach Economics. Q does not teach English or Mathematics. U and S are male teachers. U is unmarried. One of them teaches Geography.

1.Which subject does 'Q' teach? 
  • (1)Economics   
  • (2)Mathematics   
  • (3)Computers 
  • (4)Geography 
  • (5)None of these 
Ans: (4)

2.Which group among the following represents the group of males? 
  • (1)PR    
  • (2)PT     
  • (3)PV
  • (4)PQ  
  • (5)cannot be determined 
Ans: (4)

3.Which of the following are two pairs of couples? 
  • (1)SR and PT  
  • (2 PR and ST   
  • (3)VP and RS    
  • (4)SR and UT 
  • (5)None of these 
Ans: (1)

4.Which subject does U teach?  
  • (1)Reasoning  
  • (2)English    
  • (3)Mathematics 
  • (4)Computers  
  • (5)cannot be determined
Ans: (3)

5.Which subject does P's wife teach? 
  • (1)English    
  • (2History   
  • (3)Computers  
  • (4)Geography 
  • (5)cannot be determined 
Ans: (2)

Directions (6-10): Study the given information and answer the following questions: When a machine is given an input line of words and numbers it arranges them following a particular rule. The following is an illustration of input and rearrangement: (All the numbers are two digit numbers)

Input: 40 made butter 23 37 cookies salt extra 52 86 92 fell now 19
  • Step I: butter 19 40 made 23 37 cookies salt extra 52 86 92 fell now
  • Step II: cookies 23 butter 19 40 made 37 salt extra 52 86 92 fell now
  • Step III: extra 37 cookies 23 butter 19 40 made salt 52 86 92 fell now
  • Step IV: fell 40 extra 37 cookies 23 butter 19 made salt 52 86 92 now
  • Step V: made 52 fell 40 extra 37 cookies 23 butter 19 salt 86 92 now
  • Step VI: now 86 made 52 fell 40 extra 37 cookies 23 butter 19 salt 92
  • Step VII: salt 92 now 86 made 52 fell 40 extra 37 cookies 23 butter 19. Step VII is the last step.
As per the rules followed in the given steps, find out the appropriate steps for the given input.
Input: 32 proud girl beautiful 48 55 97 rich family 61 72 17 nice life

6.How many steps will be required to complete the given input?
  • (1)Five 
  • (2)Six 
  • (3)Seven 
  • (4)Eight 
  • (5)Nine
Ans: (3)

7.Which of the following is the third element from the left end of step VI?
  • (1)beautiful 
  • (2)life 
  • (3)61 
  • (4)nice 
  • (5)17
Ans: (4)

8.Which of the following is step III of the given input?
  • (1)proud 72 girl 48 family 32 beautiful 17 55 97 rich 61 nice life
  • (2)life 55 girl 48 family 32 beautiful 17 proud 97 rich 61 72 nice
  • (3)girl 48 family 32 beautiful 17 proud 55 97 rich 61 72 nice life
  • (4)family 32 beautiful 17 proud girl 48 55 97 rich 61 72 nice life
  • (5)girl 48 life 55 family 32 beautiful 17 proud 97 rich 61 72 nice
Ans: (3)

9.What is the position of "nice" from the left end in the final step?
  • (1)Fifth  
  • (2)Sixth  
  • (3)Seventh 
  • (4)Eighth  
  • (5)Ninth
Ans: (1)

10.Which element is third to the right of 'family' in Step V?
  • (1)beautiful  
  • (2)17  
  • (3)proud 
  • (4)97   
  • (5)32
Ans: (2)

Directions (11-15): Study the following information carefully and answer the questions which follow.

11.Statements: 
Some flowers are Rose. 
All Rose are Lotus.
Some Lotus are Lily. 
All hills are Lily.

Conclusions:
I.Some flowers are Lily.
II.Some hills are Lotus.
III.Some Lotus are flowers.
IV.All Lily are possibly hills
  • (1)None follows
  • (2)Only II and IV follow
  • (3)Only II and III follow
  • (4)Only III and IV follows
  • (5)None of these
Ans: (4)

12.Statements: 
Some cycles are bikes.
No bike is flower.
All flowers are goats.

Conclusions:
I.It is possible that all goat is cycle.
II.Some flowers are both goat and cycles.
III.Some goats are bikes.
  • (1)None follows
  • (2)Only I follows
  • (3)Only II follows
  • (4)Only III follows
  • (5)Only II and III follow
Ans: (2)

13.Statements:
All rivers are hills. 
All hills are Rose. 
No Rose are sticks. 
All sky are Rose 

Conclusions:
I.All sticks are hills is a possibility
II.Some sticks are rivers.
III.Some Rose are Sticks is a possibility 
IV.All hills can never be Sky
  • (1)None follows
  • (2)Only I and IV follow
  • (3)Only II follows
  • (4)Only II and III follow
  • (5)None of these
Ans: (1)

14.Statements: 
All arrows are bows.
All bows are swords.
Some swords are daggers.
All daggers are knives.
Conclusions:
I. No knives are bows.
II.All swords are knives is a possibility
III.All bows are arrows is a possibility
  • (1)Only II follows
  • (2)Only III and follow
  • (3)Only II and III follow
  • (4)Only I and III follow
  • (5)None of these
Ans: (3)

15.Statements: 
Some pianos are violins. 
Some violins are drums.
All drums are guitars.
No guitar is a flute.
Conclusions: 
I. Atleast some guitars are Pianos.
II.All drums are flutes is a possibility.
III.Some pianos are both violins and drums.
IV.Atleast some flutes is a drum.
  • (1)Only IV follows
  • (2)Only either II or III follow
  • (3)Only III follows
  • (4)Only I follows
  • (5)None follows
Ans: (5)

Directions (16-18): Read the following information given below to answer the questions that follow:
  • (i)‘na ho pa la’ means ‘they are very intelligent’
  • (ii)‘pit na sa’ means ‘you are welcome’
  • (iii)‘ka da la’ means ‘who is intelligent’
  • (iv)‘od ho pit la’ means ‘they welcome intelligent students’
16.Which of the following means ‘students’ in that code language?
  • 1)od 
  • 2)la 
  • 3)ho 
  • 4)pit 
  • 5)Data inadequate
Ans: (1)

17.Which of the following means ‘very’ in that code language?
  • 1)pa 
  • 2)na 
  • 3)da
  • 4)Data inadequate 
  • 5)None of these
Ans: (1)

18.Which of the following statements are redundant to answer the above questions?
  • 1)None 
  • 2)(i) and (ii) 
  • 3)(ii) or (iv) 
  • 4)(i) or (iv) 
  • 5)None of these
Ans: (1)

Previous Papers : Quantitative Questions for SBI PO 2015

1. A bakery bakes cake with expectation that it will earn a profit of 40% by selling each cake at marked price. But during the delivery to showroom 16% of the cakes were completely damaged and hence could not be sold. 24% of the cakes were slightly damaged and hence could be sold at 80% of the cost price. The remaining 60% of the cakes were sold at marked price. What is the percentage profit in the whole consignment?
  • 1) 3.2
  • 2) 2.4
  • 3) 2.8
  • 4) 4.2
  • 5) 3.6
Ans: (1)
Let total no’s of cake = 100
& CP of each coke = 1 Rs.
MP of each coke = 1.4
SP of 24% coke = 24 * 0.8 = 19.2
SP of 60% coke = 60 * 1.4 = 84
Total SP = 84 + 19.2 = 103.2
Profit = 103.2 – 100
Profit = 3.2%

2. A professional institute’s total expenditure on stdents for a particular course is partly fixed and partly varies linearly with the number of students. The average expense per student is Rs. 615 when there are 24 students and Rs. 465 when there are 40 students. What is the average expense when there are 60 students?
  • 1) Rs. 370
  • 2) Rs. 450
  • 3) Rs. 350
  • 4) Rs. 420
  • 5) Rs. 390
Ans: (5)
Let partially  fixed expenditure be x & partially varying be y
x + 24 y = 615 * 24 …. (i)
x + 40y = 465 * 40 …. (ii)
from Eq. (i) & (ii)
y = 240 & x = 9000
required average = (9000+240*60)/60 = 390

3. The ratio of the present ages of A and B is 7 : 9. Six years ago the ratio of 1/3 of A’s age at that time and 1/3 of B’s age at that time 1 : 2. What will be the ratio of A’s to B’s age 6 years from now?
  • 1) 4 : 5
  • 2) 14 : 15
  • 3) 6 : 7
  • 4) 18 : 25
  • 5) 22 : 25
Ans: (3) 
Let present age of A’s = 7x & B’s = 9x
So,(7x-6)/(9x-6) = 1*3/2*3
x = 6/5
ratio after 6 years
(7 * 6/5 + 6) /( 9 * 6/5 + 6) = 6 : 7

4. A, B and C have to type 506 pages to finish an assignment. A can type a page in 12 minutes, B in 15 minutes and C in 24 minutes. If they divide the task into three parts so that all three of them spend equal amount of time in typing, what is the number of pages that B should type?
  • 1) 172
  • 2) 176
  • 3) 154
  • 4) 168
  • 5) 164
Ans: (2)
Ratio of their efficiency
A : B : C = 1/12 : 1/15 : 1/24
= 10 : 8 : 5
So, required pages= 8*506/23 = 176

5. A seller uses 920 gm in place of one kg to sell his goods. When he sells his article at 15% gain on cost price, the actual percentage of profit is:
  • 1)25
  • 2)30
  • 3)20
  • 4)15
  • 5)16
Ans: (1)
Let CP = 100
& CP = 115
But he also uses 920 gm in place of 1kg
Also earn = 8% profit
Now actual CP = 100 – 8 = 92
Total profit % = (8+15)/92 * 100 = 25%

Directions (6-10): Each of the questions below consists of a question and two statements numbered I and II given below it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements and answer the given Question.

Give answer (1) if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement It alone are not sufficient to answer the question.
Give answer (2) if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question.
Give answer (3) if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
Give answer (4) if the data given in both the statements I and II together are not sufficient to answer the question and
Give answer (5) if the data in both the statements I and II together are necessary to answer the question.

6. What is the base of a triangle PQR with PQ as base?
I. Height and base of the triangle are in the ratio of 3 : 4
II. The area of the triangle is 48 cm^2, perimeter 36 cm and height 2/3 of the perimeter.

Ans: (2)

7. What is the speed of the train?
I. A train crosses another train coming from opposite direction at the speed of 45 kmph in 20 seconds.
II. The train crosses another train running in the same direction at the speed of 42 kmph in 1 minute 18 seconds.

Ans: (4)

8. What is the rate of interest pcpa?
I. An amount invested on simple interest becomes four times in 24 years.
II. The difference between compound interest and simple interest for two years on an amount of Rs. 10000 at that rate is Rs. 156.25

Ans: (3)

9. What is the total strength of institute X?
I. Out of the total strength of Institute X, 35% are females and rest are males. The number of females in Institute X is equal to the number of males in Institute Y.
II. Out of the total strength of Institute Y, the no. of males is 560, which is 28% of the total strength.

Ans: (5)

10. What is the cost of fencing a rectangular plot along all four sides @ Rs. 450 per meter?
I. The area of the plot is 1458m^2, which is 54 times the numerical value of its breadth.
II. The length of the plot is 200% of its breadth and the breadth is 50% of its length.

Ans: (1)

Quantitative Questions asked in Previous Year SBI PO Exam

1. A man covered a certain distance at some speed. Had he moved 3 kmph faster, he would have taken 40 minutes less. If he had moved 2 kmph slower, he would have taken 40 minutes more. The distance(in km) is
  • (1)40km                 
  • (2)28                   
  • (3)42 
  • (4)48                         
  • (5)none of these
Ans: (1) 
Let distance be x kmph and speed y kmph
 x/y - x/(y+3) = 40/ 60 ............ (i)
 x/(y-2) - x/y = 40/60 .............. (ii)
 from eqution (i) & (ii)
 y = 12 kmph
 x = 40 km

2. A bag contains 6 red and 3 white balls.Four balls are drawn out one by one and not replaced. What  is the probability that they are alternatively of different colours?
  • (1)4/42     
  • (2)5/84                             
  • (3)7/84             
  • (4)5/42   
  • (5)none of these
Ans: (4)
Red = 6, White = 3
 P(E) = RWRW + WRWR
 P(E) = 6/9 * 3/8 * 5/7  * 2/6  + 3/9 * 6/8* 2/7 * 5/6
 =  5/42

3. What will be the compound interest accrued on an amount of Rs. 10.000 at the rate of 20 p.c.p.a. two years if the interest is compounded half yearly?
  • (1)Rs.4,400                             
  • (2)Rs.4,600                     
  • (3)Rs.4,641
  • (4)Rs.4,680                             
  • (5)None of these
Ans: (3)
 P = 10,000, R = 10 % , T = 4  years
 A = P (1 + r/100)^n
 = 10000 (1 + 10/100) ^4
 = 10000 (11/10)^4   = 14641
 C.I = 14641 - 10, 000 = 4641

4. One card is drawn at random from a pack of 52 cards. What is the probability that the card drawn iS a face card (Jack, Queen and King only)?
  • (1)1/13       
  • (2)3/13     
  • (3)1/4       
  • (4)9/52     
  • (5)None of these
Ans: (2)
No. of face cord = 4 * 3 = 12
 P (E) = 12/52 = 3/13

5. A monkey tries to ascend a greased pole 14 m high. He ascends 2 m in first  minute and slips 1 min  next alternate minute. If he continues to ascend in this fashion, how long does he take to reach the top?
  • (1)25                         
  • (2)24                                   
  • (3)22
  • (4)30                           
  • (5)26
Ans: (1)
 Distance covered in 2 min = 2-1 = 1 meter
 2 min = 1
 24 min = 12
 in next minute ascend = 2 m
 25 minute = 14 meter

6. Thirty men can do a work in 24 days. In how many days can 20 men do the work , given that timespent  per day is increased by 1/3 of the previous time.
  • (1)30                     
  • (2)28                                     
  • (3)36
  • (4)27                     
  • (5none of these
Ans: (4)
Let no of days required be x
 30 * 24 = 20 * x * (1 + 1/3)
 x  = 27 days

7. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then value  of x is
  • (1)15                           
  • (2)16                                 
  • (3)18
  • (4)20                           
  • (5)none of these
Ans: (2)
Since SP of x = CP of 20
 SP/CP = 20/x
 profit %  = (20 - x)* 100/x
 So,(20 -x)100/x  = 25
 x = 16

8. The percentage profit earned by selling an article for Rs. 1920 is equal to the percentage loss incurred by selling the same article for Rs. 1280. At what price should the article be sold to make 25% profit
  • (1)Rs.2000               
  • (2)Rs.2200                       
  • (3)Rs.2400                     
  • (4)Data inadequate     
  • (5)none of these
Ans: (1)
CP = (1920 + 1280)/2  = 1600
 SP = 1600 * 125/100 = 2000

9. A plane left 30 min later from the schedule time & in order to reach the destination 1500 km on time ,it had increase the speed by 250 kmph from the usual speed,its usual speed is
  • (1)700kmph                 
  • (2)750kmph                 
  • (3)250kmph
  • (4)350kmph                   
  • (5)500kmph
Ans: (2)
Let usual speed be x kmph
 1500/x - 1500/(x + 250) = 1/2
 By option
 x = 750 kmph

10. A certain distance is covered at a certain speed.if half of this distance is coveredin double the time,the ratio of the two speed is.
  • (1)4:1                                 
  • (2)1:4                                 
  • (3)1:8
  • (4)1:6                                 
  • (5)8:1
Ans: (1)
Let Distance = D
         Time =  T
 S1 = D/T
 S2 = (D/2)/(2T)
 S1/52 = D/T/(D/2)(2T)
 S1 : S2 = 4 : 1

General Knowledge Questions asked in NICL AO Exam in 26th April 2015 (Evening Shift)

1. Insurance penetration in India at ---- was below the world average of 6.3 percent in 2013?
Ans: 3.9 percent

2. Madrid is the national capital of which country?
Ans: Spain

3. Where is the Tata Institute of Fundamental Research (TIFR) located? 
Ans: Mumbai

4. The 2019 Cricket World Cup will be hosted by -----?
Ans: England and Wales

5. United Nations Environment Programme (UNEP) headquarters in the ----?
Ans: Nairobi, Kenya

6. Minimum deposit amount for Sukanya Samriddhi Account is ----?
Ans: Rs 1,000/-

7. Which country is the second largest producer of silk in the world? 
Ans: China

8. What is the capital of Tripura?
Ans: Agartala

9. Who is Union Tribal Affairs Minister?
Ans: Jual Oram

10. The minimum amount that can be invested in Kisan Vikas Patra is -----?
Ans: Rs 1000.

11. Which country has been awarded the hosting rights for the FIFA Women's World Cup 2019?
Ans: France

12. The United Nations General Assembly declared which date to be World Press Freedom Day? 
Ans: May 3

13. What Is Hull Insurance?
Ans: Hull insurance is boat insurance that covers damage to a boat, its machinery and its equipment.

14. Life Insurance Policy which provides both risk cover and investment?
Ans: ULIP

15. Abel Prize given in the field of ----?
Ans: Mathematics

16. Who was the first woman Speaker of Lok Sabha and served from 2009 to 2014?
Ans: Meira Kumar

17. Tiger Woods is related to which sport?
Ans: Golf

18. Which is an Indian state-owned insurance group and investment company headquartered in Mumbai?
Ans: Life Insurance Corporation of India (LIC)

19. What is the currency of South Africa? 
Ans: South African Rand

20. Which state is the least literate state in India, with a literacy of 63.82%?
Ans: Bihar

21. The 1200 MW Power Plant at Khedar is located in which State?
Ans: Haryana

22. Bharat Ratna Madan Mohan Malaviya was the chairman of which newspaper from 1924 to 1946? 
Ans: Hindustan Times

23. Exide Life Insurance was earlier known as -----------?
Ans: ING Vysya Life Insurance

24. What is function of IRDA?
Ans: The insurance regulator offers policyholders the right to voice their complaints against insurance companies.

25. Where is the Satyajit Ray Film & Television Institute situated?
Ans: Kolkata

26. Sunny Days is the autobiography of which sports person?
Ans: Sunil Gavaskar

27. Kathakali is a classical art form of which state?
Ans: Kerala

28. Court Movie, which won the Best Feature Film in 62nd National Film Awards was released in how many languages?
Ans: Marathi, Hindi, Gujarati & English

29. The International Atomic Energy Agency's headquarters in -------?
Ans: Vienna, Austria

30. Simlipal National Park is situated in which state of India?
Ans: Orissa

31. When is ‘Earth Hour’ observed?
Ans: March 28

32. What is the full form of SLR? 
Ans: Statutory Liquidity Ratio

33. The Reserve Bank is committed to bringing inflation below ------ by January 2016?
Ans: 6 per cent

34. Veteran Journalist Vinod Mehta was associated with which magazine?
Ans: Outlook

35. LIC to invest ------ in Indian Railways over next 5 years?
Ans: Rs 1.5 lakh crore

36. How many per cent of the total population, were covered by health insurance at the end of March 2014 in India?
Ans: 17 per cent

General Awareness Questions asked in NICL AO Exam in 26th April 2015 (Morning Shift)

1. Who is the Union Ministrer of Food Processing Industries? 
Ans: Harsimrat Kaur Badal

2. What is the position of India in list of steel producing nations?
Ans: 4th

3. Playing It My Way is an Autobiography of --------?
Ans: Sachin Tendulkar

4. When is Labour Day celebrated?
Ans: May 1

5. Who was the brand ambassador for the 2015 Cricket World Cup?
Ans: Sachin Tendulkar

6. Steve Smith is related to which sport?
Ans: Cricket

7. Who has been awarded the 2015 Stockholm Water Prize?
Ans: Rajendra Singh

8. What is the currency of the Philippines? 
Ans: Philippine Peso

9. Dublin is the capital of which country?
Ans: Ireland

10. Who become the world's biggest producer of cotton? 
Ans: China

11. Which film has won the 62nd National Film Award for Best Feature Film? 
Ans: Court

12. Maximum age limit for opening Sukanya Samriddhi Account is -----?.
Ans: 10 Years

13. Itanagar is the capital of which Indian state?
Ans: Arunachal Pradesh

14. What is the name of Singapore's central bank?
Ans: Monetary Authority of Singapore

15. What is the position of Saina Nehwal in the revised Badminton World Federation (BWF) rankings?
Ans: 2nd

16. What is the full form of CRR?
Ans: Cash Reserve Ratio

17. Where is World Food Program's headquarters located?
Ans: Rome, Italy

18. Who has been honoured with Gandhi Peace Prize for 2014?
Ans: ISRO

19. The Bandipur National Park is situated at which state?
Ans: Karnataka

20. The Brabourne Stadium is a cricket ground in the Indian city of -------?
Ans: Mumbai

21. Arun Jaitley had increased the PPF investment limit in line with the hike in cumulative tax exemption limit under 80C Income Tax Act from Rs. 1 lakh to ------?.
Ans: Rs. 1.5 lakh

22. Kisan Vikas Patra certificate has a Lock-in period of --------- from the date of purchase?.
Ans: 30 Months

General Knowledge Questions asked in NICL AO Exam in 25th April 2015

1. Where is United Nations Industrial Development Organization (UNIDO) Headquaters located?
Ans: Vienna, Austria

2. Which is the Central Bank of Japan?
Ans: Nippon Ginko

3. What does D refers in IRDA?
Ans: Development

4. The Test of My Life is an Autobiography of --------?
Ans: Yuvraj Singh

5. Cristiano Ronaldo is related to which sport?
Ans: Football

6. Who is the Chairman of the newly-created NITI Aayog?
Ans: Narendra Modi

7. Brendon Barrie McCullum belongs to which cricket team?
Ans: New Zealand

8. Shekel is the currency of which country? 
Ans: Israel

9. Nanda Devi is the second highest mountain in India, situated in which state? 
Ans: Uttarakhand

10. What is the minimum deposit amount for Sukanya Samriddhi Account?
Ans: Rs 1000/- per year

11. Dilma Rousseff is the President of which country?
Ans: Brazil

12. Which film has won the 62nd National Film Award for Best Feature Film? 
Ans: Court

13. What is the capital of Malayasia ?
Ans: Kuala Lumpur

14. Who is the Monetary Authority of India? 
Ans: Reserve Bank of India

15. Hemis National Park is located in which State?
Ans: Jammu & Kashmir

16. When is World Heart Day celebrated?
Ans: September 29

17. What is the Currency of Iceland?
Ans: Icelandic Krona

18.  Shillong is the capital of which state?
Ans: Meghalaya

19. Where is Greenfield Stadium situated?
Ans: Kerala, Thiruvananthapuram

20. Where is Headquarter of Defence Research and Development Organisation (DRDO) located? 
Ans: New Delhi

21. Who is the brand ambassador of 'Beti Bachao-Beti Padhao campaign' ?
Ans: Madhuri Dixit

NICL Assistant Exam 2014 General Knowledge (GK) Questions

The below given questions were asked in the NICL Assistnat Exam in 2014. So prepara these type of question from the upcoming NICL Assistnat Exam.
  1. Author of dramatic decade - Pranab Mukerjee
  2. NOTE printed 2005 extended up to - June 30 2015
  3. Capital of Germany - Berlin
  4. Indian external affairs minister - Sushma Swaraj
  5. ING Vyasa bank merged with which Bank- Kotak Mahindra
  6. Governenc Day celebrated on the birthday of - Atal Bihari Vajpayee
  7. Monthly composite index started by which bank - SBI
  8. Sole re-insurance company of india - GIC
  9. Nikkei Stock Exchange is of which country - Japan
  10. Medicine Nobel prize.. Two name given one name asked
  11. Maitri project is in association with India and ? - France
  12. World Consumer Rights Day - 15th March
  13. Indian science congress held at - University of Mumbai
  14. 2018- common wealth game venue - Gold Coast
  15. J. Gutta is associated with which game? - Badminton
  16. Share of tata sons in vistara - 51%
  17. Angara-A5 rocket launch by which country - Russia
  18. 2015 worlcup cricket ambasador - Sachin Tendulkar
  19. satpura ranges lies from - Gujrat to Madhya Pradesh
  20. Full form of NITI - National Institute for Transforming India